29 aug

Eilandenbuurt Week op Nieuw Caledonië

In de week van 29 augustus tot en met 3 september 2015 organiseert Doenersdreef Zorg de “Eilandenbuurt Week” op de locatie Nieuw Caledonië. Tijdens deze week staan de deel- en ruileconomie en kinderen en jongeren spelenderwijs leren omgaan met een anders soort geld centraal.

De locatie “Nieuw Caledonië” is meer dan alleen een zorginstelling. De locatie vervult een buurtfunctie en verbetert met haar faciliteiten en diensten de buurteconomie. Buurtbewoners en omliggende ondernemers zijn van harte welkom om gebruik te maken van de beschikbare faciliteiten (loungerette, fitnesszaal, horeca, groentetuin) en de diensten die door de bewoners van de locatie worden aangeboden.
Alle faciliteiten en diensten worden zo duurzaam mogelijk en volgens de principes van de circulaire economie uitgevoerd. Geld is hierbij niet leidend; ruildiensten maken onderdeel uit van de interactie tussen de zorginstelling en de buurt.