16 nov

Op maandag 16 november om 16.45 uur wordt de The Green Story officieel geopend door  wethouder Participatie, Werk en Inkomen Froukje de Jonge.
The Green Story is een duurzaam en groen initiatief dat tot stand is gekomen door Doenersdreef Zorg en boekhandel Stumpel. The Green Story is gehuisvest op de 1e etage van boekhandel Stumpel in Almere Citymall en vanuit hier kunnen gasten van de boekhandel, maar ook winkelend publiek, genieten van healthy drinks, powerfood, relaxen en/of flexwerken. Het concept van de The Green Story is ontwikkeld voor mensen uit regio Flevoland die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. The Green Story biedt een volwaardige werkplek gecombineerd met een op maat gemaakt opleidingsprogramma en jobcoaching.

The Green Story werkt vanuit de volgende kernwaarden: gezondheid, respect, vertrouwen, medeleven en plezier. De kernwaarden sluiten aan op het thema “Geluk” dat boekhandel Stumpel in de week van 16 november landelijk organiseert. Het thema “Geluk” maakt onderdeel uit van het openingsprogramma.
Tijdens de opening wordt ook het convenant tussen Doenersdreef Zorg en UWV ondertekend.
Met dit convenant zetten beide partijen zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een toekomstperspectief te bieden d.m.v. participatiebanen in een veilige werkomgeving. Zij krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen middels trainingen, opleidingen, begeleiding en coaching in een betaalde functie. Hiermee worden de kansen vergroot om door te stromen naar reguliere functies op de arbeidsmarkt.