28 jan

Leerlingen van Doenersdreef Zorg nemen diploma in ontvangst

Donderdagmiddag 28 januari jl. hebben 6 leerlingen van Doenersdreef Zorg in Almere Buiten hun entree diploma in ontvangst genomen.
De eindexamenkandidaten zijn jongeren die zijn uitgevallen in het regulier- en speciaal onderwijs. Om deze jongeren toch toekomstperspectief te bieden, is Doenersdreef Zorg gestart met een op maat gemaakt onderwijsproject om de kansen voor deze jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Voor sommigen jongeren is het mogelijk om hierna alsnog een startkwalificatie te behalen.
Onderwijsproject

Dit onderwijsproject is tot stand gekomen door samenwerking tussen zorginstelling Doenersdreef Zorg en MBO school ROC TOP. Het project maakt een doorstart in de aan Doenersdreef Zorg gelieerde Stichting Doeners Place.
Stichting Doeners Place is een leerwerkbedrijf waar jong volwassenen een individueel leer-werktraject krijgen aangeboden met als doel toekomstperspectief. Vanuit diverse disciplines krijgen jongeren hulp en ondersteuning op maat.
De jongeren krijgen opleiding, jobcoaching en of trainingen aangeboden in combinatie met een praktijkplek of leerbaan.