Buurtparticipatie

Doenersdreef Zorg heeft buurtparticipatie hoog in het vaandel staan. Het gaat hierbij  om zowel de interactie met de bewoners alsmede de bedrijven in  de buurt van de woonlocaties.  Wij streven naar een goede en duurzame relatie met onze omgeving en proberen  buurtbewoners (indien nodig) een steuntje in de rug te geven en daarbij een steentje bij te dragen aan de verbetering van de sociale cohesie in de buurt.  Wederkerigheid en ruildiensten maken onderdeel uit van onze interactie met de buurt.

De hierna genoemde initiatieven zijn slechts een aantal voorbeelden van samenwerkingen en/of relaties die wij zijn aangegaan. Wij staan uiteraard open voor nieuwe initiatieven. Mocht u een idee hebben, neem dan contact met ons op!

Fitness buurtparticipatie

Fitnessruimte

Op onze locatie aan de Nieuw Caledoniëstraat hebben wij een fitnessruimte waar onze jongeren kunnen sporten. Deze ruimte willen en kunnen wij echter ook delen met de buurt. Met een  fysiotherapeute uit de buurt zijn wij al een samenwerking aangegaan. Zij kan gebruik maken van de fitnessruimte en onze jongeren kunnen gebruik maken van haar expertise. Hierdoor wordt  een positieve bijdrage geleverd aan een gezonde levensstijl van zowel onze jongeren als de cliënten van de fysiotherapeute.

Bent u geïnteresseerd?

Loungerette buurtparticipatie

Loungerette

In onze frisse en moderne wassalon op de locatie Nieuw Caledonië bent u van harte welkom om uw wasgoed te doen. Alle machines zijn overigens voorzien van een duidelijke uitleg en terwijl onze machines zorgen voor een frisse en schone was kunt u van een kopje koffie genieten en een tijdschrift lezen.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan uw wasgoed en wasmiddel mee en meldt u aan bij de beheerder.

Processed with Moldiv

Keukenbrigade

Op onze locatie aan de Nieuw-Caledoniëstraat is een professionele keuken gevestigd. In deze keuken werken en leren onze jongeren onder begeleiding van een leermeester. Gezamenlijk maken zij lekkerste de lunches en gerechten klaar.

Heeft u geen tijd hebt om een broodje te smeren of te koken of wacht u op uw wasgoed die in de loungerette aan het draaien is? Bestel dan iets lekkers uit onze keuken en loop even langs of bel de keukenbrigade 036-7200553.

Wist u dat wij ook de was doen voor bedrijven?

Wilt u meer weten?

Met onze jongeren leveren wij diensten.

WIJ HEBBEN

70

Picknicktafels gemaakt

300

Lunches verzorgd

130

Auto's gewassen

100

Maaltijden gemaakt

80

Personen geknipt

20

Fietsen gerepareerd

Onze koffiecorner

THE GREEN STORY

The Green Story is een duurzaam en groen initiatief dat tot stand is gekomen door de samenwerking met Boekhandel Stumpel.

De leiding ligt bij het leer/werkbedrijf Training, Opleiding en Advies Het’ Werkt (TOA).
The Green Story is gehuisvest op de 1e etage van boekhandel Stumpel en biedt gezonde drankjes en hapjes. In The Green Story zijn werkbanen gecreëerd voor jongeren die bij Doenersdreef Zorg wonen. De jongeren volgen intern, een op maat gemaakte training/opleiding om in The Green Story te kunnen werken. Vanuit TOA Het werkt hebben zij een dienstverband gekregen en is er een coach aanwezig.


Like onze Facebook pagina!