The Green Story

The Green Story is een leer- en werkbedrijf van Training Opleiding en Advies het Werkt waar jongeren en jonge moeders met een licht verstandelijke beperking hun passie in de horeca kunnen waarmaken. Het doel van deze leer- en werkplek is de jongeren te begeleiden naar een (vol)waardig burgerschap.

Gezellige lunchroom & ontmoetingsplek

The Green Story is een leer- en werkbedrijf van Training Opleiding en Advies het Werkt waar jongeren en jonge moeders met een licht verstandelijke beperking hun passie in de horeca kunnen waarmaken. Het doel van deze leer- en werkplek is de jongeren te begeleiden naar een (vol)waardig burgerschap. Er wordt ingezet op de talentontwikkeling van de jongeren waarbij vooral gekeken wordt wat wel kan, niet naar wat ze niet kunnen. Hierdoor groeien de vaardigheden, het netwerk en zelfvertrouwen en kunnen deze jongeren na twee jaar doorstromen naar een beschutte werkplek of een reguliere baan.

The Green Story gehuisvest op de Kerkgracht 41 in Almere Haven en heeft de uitstraling  van een buurtbistro (“inclusieve huiskamer”).

Laagdrempelig en verbinding tussen jong en oud

The Green Story is laagdrempelig en door in te spelen op de vraag en behoefte van de bewoners uit  Almere Haven, zijn er verrassende verbindingen en ontmoetingen ontstaan. Nieuwsgierige senioren uit de buurt kwamen binnen voor een kopje koffie met wat lekkers en een praatje.

De afstand tot de jongeren en de senioren wordt steeds kleiner. Drempels vervagen en moeilijke onderwerpen worden met elkaar besproken waardoor er een band ontstaat. De jongeren doen werkervaring op en werken aan hun sociale vaardigheden. Senioren komen uit hun isolement en er wordt geleerd van elkaar.

Avanti, het platform voor inclusiviteit in Almere, heeft onlangs een bezoek gebracht aan The Green Story en een artikel aan deze bijzondere plek in Almere Haven gewijd.

Meer dan alleen kookworkshops

The Green Story organiseert niet alleen kookworkshops. Vanuit de vraag die er vanuit de omgeving is, wordt gekeken naar de mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in de volgende structurele activiteiten:

 • Jongeren die boodschappen halen voor zieke oudere bewoners en helpen met de huishouding
 • Ziekenbezoek door de jongeren van The Green Story
 • Dansavonden voor jong en oud
 • Catering en organisatie van feestjes en partijen
 • Spelletjesmiddagen
 • Creativiteitsclub
 • Wandelclub meeting
 • Tai Chi lessen
 • Schilder workshops
 • Workshop Japans vlechten
 • Haven ontbijt
 • Redactie De Havenaar
 • Computercursussen met Senior Live
 • Samenwerking kringloopwinkel Rataplan

De afgelopen 2 jaar heeft de organisatie bovengenoemde activiteiten die uit deze verbindingen en ontmoetingen zijn ontstaan zelf gefinancierd en hiervoor soms een kleine bijdrage gevraagd aan de deelnemers. De activiteiten die worden georganiseerd hebben direct invloed op het welzijn van de deelnemers en om hier nog meer een succes van te maken wil The Green Story haar schaal door middel van deze subsidieaanvraag uitbreiden en continueren.

Menu

Op de facebook pagina van The green story  worden de menu's per maand gepresenteerd. Wilt u een maaltijd bestellen of op de dinsdag bij The green story komen eten? Bel dan tot 24 uur van te voren naar 0614800474. 

Meer informatie over activiteiten en kosten?

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de bijlage waarin alles over The Green Story vermeld staat. Inclusief een overzicht met activiteiten en de daarbij behorende kosten.

Informatie Green Story.pdf