Links

Zorgwijzer

Wil je weten bij welk zorgloket je terecht kunt en/of hoe je de juiste zorg kunt aanvragen? Via Zorgwijzer kun je door middel van een landelijk Zorgcompas naar de juiste zorginformatie, zorgvormen en zorgloketten worden verwezen.

 

logo-ZorgWijzer

Zilveren Kruis Zorgkantoor

Lees op deze website informatie over het aanvragen van WLZ-zorg, wat er bij een PGB komt kijken en wat Zilveren Kruis Zorgkantoor voor jou kan betekenen.

Zorgkantoor Zilveren Kruis

 

 

Per Saldo

De belangenvereniging voor mensen met een Persoonsgebonden Budget

PER SALDO

 

 

Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is de brancheorganisatie voor aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een handicap. VGN behartigt de belangen en de collectieve belangen van haar leden. Die belangen zijn onderverdeeld in drie thema’s: zorgstelsel, kwaliteit en werkgeverschap.

logo VGN

 

 

 

 

 

Gemeente Almere Sociaal Domein

Deze website informeert professionals en inwoners in Almere over de transitie en transformatie in het sociaal domein. Almere wil de ondersteuning aan inwoners slimmer en effectiever organiseren, dichtbij in de wijken. We willen minder verkokering en meer samenwerking tussen organisaties. Eén huishouden, één plan, één aanpak, ook op school! Daarbij gaan we uit van de eigen kracht van mensen, van zorgen voor jezelf en voor elkaar. Wanneer professionele ondersteuning nodig is, moet dat laagdrempelig, op maat en dicht bij de mensen worden georganiseerd.

Almere Kracht-1

 

 

 

 

Floriade 2022

In 2022 is Almere het toneel voor de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade. Doenersdreef Zorg wil tijdens de Floriade een circulaire woon en werkvoorziening opzetten voor de jongeren die in zorg zijn.

FLORIADE 2022

 

 

 

 

Landelijk Kenniscentrum LVB

Informatieve website landelijk kenniscentrum LVB

LANDELIJK KENNISCENTRUM LVG

 

 

 

 

 

Movisie

Informatie website over kennis en aanpak van sociale vraagstukken.

Regelhulp

Regelhulp en wegwijzer voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

VWS logo

 

 

 

Hervorming Langdurige Zorg

Informeer cliëntorganisaties, professionals, (zorg)aanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten over de transitie van het zorgstelsel.

HERVORMING LANGDURIGE ZORG

 

 

Ieder(in)

Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

logo_iederin_6_2x

 

 

 

Geynwijs

Geynwijs helpt inwoners uit Nieuwegein met een hulpvraag verder.

Geynwijs