Nieuw-Caledonië

Locatie Nieuw Caledonië biedt een begeleid zelfstandig wonen traject vanuit een eigen studio  voor 29 jongeren binnen de 24 uurszorg. Van de 29 studio’s zijn er vijf beschikbaar voor moeders. Alle studio’s zijn voorzien van een eigen keuken en badkamer. Binnen het traject van ieder individu werkt de jongere naar meer zelfstandigheid toe en het behalen van zijn of haar doelen.

Werken aan doelen

De gemiddelde duur van een traject is ongeveer twee jaar. Tijdens het traject worden de jongeren begeleid door professionals afhankelijk van de hulpvragen. We hebben pedagogische medewerkers, een budgetcoach, een lifestyle coach, leermeesters en  een behandelaar in dienst om de jongeren te begeleiden in hun traject en naar hun vervolgtraject. Iedere bewoner heeft een zinvolle dagbesteding  in de vorm van werk, onderwijs of interne/externe dagbesteding. Wij nemen jongeren vanaf 18 jaar op.

Buurtfunctie

Vanuit de locatie vervullen we ook een buurtfunctie. Er is een wasserette en een fitnessruimte aanwezig waar de buurt gebruik van kan maken tegen een kleine vergoeding. Voor de jongeren die op de locatie wonen is het gebruik van de wasserette en fitnessruimte gratis.