Verbindingsfestival Samen Buurten

Over Verbindingsfestival Samen Buurten

We leven langer, worden ouder, wonen langer zelfstandig thuis en hebben te maken met structurele uitdagingen zoals een personeelstekort in de zorg en een algemeen woningtekort, waardoor er een uitdagende woningbouwopgave voor ons ligt. Door deze maatschappelijke uitdagingen is in de provincie Flevoland de ambitie ontstaan om binnen haar regio inclusieve, gezonde, slimme, bereikbare, sociale en vitale buurten te creëren. Dit vraagt om integrale en domeinoverstijgende samenwerking tussen bijvoorbeeld (zorg)professionals, community builders, bewoners(groepen), wijkteams en alle andere betrokkenen vanuit buurten en organisaties in Flevoland.

Samen Buurten is het kennis- en netwerkfestival voor buurtbewoners, professionals en domeinoverstijgende organisaties waar wonen, werken en leven in Flevoland samen gaan komen. In november 2022 kom je op een unieke en inspirerende manier bijeen om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken, maar vooral ook elkaar te inspireren op het gebied van het creëren én behouden van fijne buurten om in te wonen, werken en leven.

Wie kan je hier ontmoeten?

Het Verbindingsfestival Samen Buurten is voor iedereen die meer te weten wil komen over- of een bijdrage wil leveren aan het creëren én behouden van fijne buurten om in te wonen, werken en leven. Wie kan je ontmoeten?

  • Buurtbewoners, community builders, bestuurders en vertegenwoordigers van wijkteams
  • Ouderen en mantelzorgers
  • Welzijnsorganisaties, zorgaanbieders, ouderen- en jeugdzorg
  • Vertegenwoordigers van onderwijs- en kennisinstellingen, mantelzorgorganisaties, bewonersinitiatieven, burgercollectieven en buurtcentra
  • Woningcorporaties, verzekeraars en overige sociaal ondernemers
  • Gemeenten in Flevoland en provincie Flevoland
  • Architecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, bouwbedrijven en investeerders
  • Commerciële en technische bedrijven
  • En nog veel meer professionals en domeinoverstijgende organisaties....

Waar en wanneer? 

Samen Buurten is het kennis- en netwerkfestival waar wonen, werken en leven in Flevoland samen gaan komen. Op 14 november 2022 kom je op een unieke en inspirerende manier bijeen om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken, maar vooral ook elkaar te inspireren op het gebied van het creëren én behouden van fijne buurten om in te wonen, werken en leven.

Het verbindingsfestival Samen Buurten wordt georganiseerd bij de Kunstlini in Almere.

Meer informatie, parner worden of (gratis) aanmelden?

Voor al je vragen en suggesties over het festival kun je een kijkje nemen op de website of contact opnemen met de organisatie van het Verbindingsfestival Samen Buurten. Bel het nummer 038-4606384 of stuur een e-mail naar melle@zorgsaamwonen.nl 

Over Doenersdreef Zorg

Doenersdreef Zorg is een kleinschalige WLZ-erkende organisatie in Almere met een breed aanbod van 24-uursopvang, onderwijs, ontwikkelingsgerichte dagbesteding en andere vormen van opvang. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking geven wij een stevige basis voor actieve deelname aan de maatschappij en wij ondersteunen deze mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met gerichte opleiding, begeleiding, en behandeling bij werk en wonen. Vanuit ons standpunt 'We zorgen met elkaar voor elkaar' zijn wij enorm trots dat wij één van de initiatiefnemers zijn van deze netwerkbeweging.