‘We zorgen met elkaar voor elkaar’

Zorgboerderij Klein Rhijnvis in Hulshorst heeft sinds oktober een nieuwe bestemming en herbergt nu jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, die zijn verhuisd van Nieuwegein naar Hulshorst.

Over Klein Rhijnvis

Contactpersoon Tjitske vertelt: “Doenersdreef is een kleinschalige zorgaanbieder. Wij bieden langdurige zorg middels een breed aanbod van 24-uursopvang en ontwikkelingsgerichte dagbesteding. De bewoners zijn jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en autisme. Er is plaats voor 17 bewoners en we hebben nog 3 plekken vrij.”

De bewoners ervaren een ontspannen, huiselijke sfeer in een landelijke omgeving. Voor interne dagbesteding beschikken we over weiland rondom, een moestuin, atelier, houtschuur, sportgelegenheid, winkeltje en een PostNL-loket waar buurtbewoners post kunnen afhalen. We willen ons namelijk ook inzetten voor de buurt.”

De visie van Doenersdreef: ieder mens is uniek met ‘eigen-aardig’ gedrag. “Begeleiding en ondersteuning is hierop gebaseerd om kwaliteit van leven te waarborgen. De focus ligt op eigen regie en empowerment, op stabilisatie en ontwikkeling, om zo de bewoners een waardevol en gelukkig leven te geven.’’

Het personeel bestaat uit een behandelaar, begeleiders, nachtwakers, facilitaire dienst, stagiairs, vrijwilligers en twee teamcoaches. “Samen zorgen we voor een plezierig pedagogisch leefklimaat. Binnenkort hopen we ook een pluktuin te realiseren. Sommige bewoners hebben behoefte aan externe dagbesteding; we kijken dan samen altijd naar wat mogelijk is.”

Een maatje

Voor sommige bewoners zoeken we nog een ‘maatje’. “Dat is een vrijwilliger die af en toe langskomt om een praatje te maken of samen iets te ondernemen. Bij interesse komen we graag met je in contact.” 

Contact

Zorgboerderij Klein Rhijnvis
Op de Hagen 8, Hulshorst
Tel. 085 - 0220610
(Tjitske & Kim)